HEM GRAFİKER, HEM SEKRETER, HEM MUHASEBECİ, HEM ÇAYCI, HEM ŞOFÖR, HEM WeBCİ, HEM PROGRAMCI olur mu?
YASADA İşin Yapılması Borcu:
———————————–
İşçi, kararlaştırılan işleri, işyerinde ve işverenin talimatlarına uygun olarak yapmak zorundadır. İşçinin yükümlülüğü, önceden kararlaştırılmış olan görev ve sorumluluğundaki işleri yapmakla sınırlıdır.
İşçiden görev ve sorumluluğunda olmayan bir işi yapması istenemez. Örneğin; bir tekstil fabrikasında “kesici” olarak çalışan bir işçiden “ütü” ya da “dikim” işi yapması isteniyorsa bu, işçinin görev ve sorumluluğunda olmayan bir iştir. Ancak yangın, kaza ve benzeri durumlarda işçiden, belirlenmiş işlerinin dışında, bu durumlarla ilgili birtakım işleri yapması istenebilir.
Rızası olmaksızın hiçbir işçi, anlaştığı işten başka bir işte ya da işyerinde çalıştırılamaz.
İşveren, örneğin tekstilde çalışan bir makineciye, yasa ve sözleşme sınırları içerisinde kalmak koşuluyla hangi vardiyada çalışacağı, üretim bandının hangi noktasında yer alıp ürünün hangi bölümünü dikeceği konusunda talimatlar verebilir; ancak işle ilgisi bulunmayan kendi özel işlerini yapmasını isteyemez. İşçinin, işin gereği olmayan keyfi ve kötü niyetli talimatlara uyma yükümlülüğü bulunmaz.
(http://www.tgdd.org.tr/dosyalar/iscinin-el-kitabi.pdf)
Grafiker olarak İŞE GİRENLER, bordroda yaptığı iş bölümüne kesinlikle GRAFİKER YAZDIRIN. Yazdırın ki, asgari ücret bile verseler, yahut öyle bile gösterseler, ileride işten çıkarken BİR GRAFİKER KAÇ LİRA MAAŞ ALIR konusu gündeme gelir ve siz vasıfsız eleman değil, grafiker olarak maaş aldığınız için GERÇEK MAAŞINIZ KOLAYCA TESPİT EDİLİR ve HAKKINIZI DAHA KOLAY ALIRSINIZ.